GKK Blog Turu || Serbest Düşüş-Leah Raeder || Kitap Yorumu


Her gece ışıkları görüyorum. Tüm dünya mutlu olmanın sırrını bulmuş da kimse benimle paylaşmıyormuş gibi geliyor.
On sekizime yeni girdim; şimdiye kadar yaşıtlarım gibi hayatımı doludizgin, hiçbir sorumluluk almadan, günübirlik yaşadığımı düşünebilirsiniz. Tabii ki hayır. Ebeveynlerim sağ olsun, bu ailede yetişkin olan hep ben olmak zorunda kaldım. Ama okuldaki son senemde bu değişecek çünkü büyük bir film okuluna girmek, annemi rehabilitasyona başlaması için ikna etmek ve koşullar ne olursa olsun, asla ama asla kendi geleceğimi mahvetmemek gibi önemli planlarım var. Ancak hayatın da, planları serbest düşüşe geçirmek için kendince yöntemleri var.Erkeklerle olan "ilişkimin" değişeceğini, birini gerçekten sevebileceğimi söyleselerdi gülüp geçerdim. Sonra onunla tanıştım. Hiç beklemediğim bir anda hayatıma giren Evan, gerçek beni, kalbini korumak için duvarlar örmüş o sert kızın ardındaki korkmuş ama güçlü kızı görebiliyor. Şimdi gerçekten mutlu olmak için bir şansım var, kendime izin verebilirsem tabii.İster aşk deyin, ister serbest düşüş. İkisi hemen hemen aynı şey.

Yepyeni bir turdan hepinize merhabalar! Bu sefer Novella Dinamik Yayınları'ndan çıkan Serbest Düşüş isimli romanı mercek altına aldık. Bir çok olumlu yorum ve goodreads puanının yanısıra, 2013 Goodreads Choice 'da en iyi çıkış yapan yazar adayı ödülüne sahip. Bu yüzden kitap oldukça ilgimizi çekti. Özellikle Başka Dilde Aşk'ın yazarı Mia Sheridan'ın yorumuyla "Tamam, bunu okumalıyım." moduna girmiştim bile.
Baş kahramanımız Maise, ailesel olarak sıkıntılarla kaplı bir evde yaşıyor. Sorunlu ebeveynlerden dolayı çoktan sorumluluklarının bilincinde ve her şeyin üstesinden kendi bildiği yöntemlerle gelmeye başlamış bile. Bir çocuk kendi kendine ne kadar olgunlaşabilirse o kadar bunu başarmış biri, Maise. Yanlış yöntemlerle yanlış kararlar alarak yürütüyor hayatını. Sanırım takdir ettiğim tek kararı her ay bir korkumu yeneceğim demesi. Her ay bir korkusunun üstesinden geliyor ve böylece daha da güçleniyor. Çok başarılı bir yöntem olduğunu söylemeliyim. Galiba ben de bu yöntemi kullanacağım.
Maise'nin hayali, Film Okulu'na gitmek ve bunun için önünde sadece bir lise senesi kalmış. Bunun için yapması gereken tek şey, okulda filmle ilgili olan o dersi almak ve bir sonraki sene Film Okulu'nda olacak.
Son senesine başlamadan önce bir yaz gecesi, lunapark'a gidiyor. Ve orada Evan'la karşılaşıyor. Kendinden oldukça büyük bir yaşta olan Evan'la ufak bir maceradan sonra hemen o gece birlikte oluyorlar. Maise'nin babasıyla yaşadığı bağlanma probleminden dolayı Maise, kendinden büyük erkeklerle birlikte olmayı seviyor ve bunu uzatmıyor. Tek gecelik bir ilişki onun için hepsi. Evan'la da öyle oluyor. Yaşı hakkında, öğrenciliği hakkında yalan söylüyor ve olup bitiyor. Ama Maise'nin aklında hep Evan kalıyor. Liseye başladığındaysa, hiç beklemediği bir şey oluyor. Evan'la karşılaşıyor. Ve Evan'ın okuldaki pozisyonundan dolayı işler sarpa sarıyor.
Kişisel olarak yorum yapacak olursam; kitabın özellikle ilk bölümünde açık bir şekilde +18 sahneler olmasından dolayı yaş sınırı olması taraftarıyım. Tabii bu benim kişisel görüşüm. Bunun haricinde birkaç yerde ki cümle düşüklüğünden dolayı, anlamakta zorluk yaşadığım cümleler oldu ama sonradan oldukça iyi toparlandığını düşünüyorum. Bunun haricinde karakter olarak Maise bana çok uzak bir karakter. Tavırları, duruşu, olayları yaklaşımı. Ben olsaydım asla yapmazdım dediğim şeyleri yaptı ve belki de bu yüzden daha çok ilgimi çekti. Babasıyla sorunlu karakterleri anlatmak bence oldukça güç ve tarifsiz. Ve sonunda okula yeni gelen kızla ilgili bir hikaye okumadığım için çok mutluyum. Ehe.
Size de keyifli okumalar dilerim.

1 yorum:

  1. Merhaba ;

    Bloğunuzu ilgi ile takip ediyorum. Çok faydalı içerikler paylaşıyorsunuz. Bloğunuz'dan para kazanmak için %50 Komisyon ile İnstaKitap Setine Satış Ortağı Olabileceğinizi Biliyor Musunuz ? https://goo.gl/iLiflK

    İnstakitap İnstagram üzerinden para kazanmanın kitabı para kazanmanın tüm metotları, butik açmak, satış yapmak, takipçi artırmak, 4 ayrı kazanç metodu.
    Herkese hitap eden yöntemler, sürekli güncellenen tedarikçiler, hepsi 3'lü kitap setinde. Sitemize gelen 100 ziyaretçiden 1'i sipariş veriyor.

    Sizi de satış ortaklarımız arasında görmekten memnuniyet duyarız.

    YanıtlaSil