GKK Blog Turu- Karantina/Lex Thomas-Kitap Yorumu


Mezun ol… Ya da olmaya çalışırken öl.Erzak dolu paletler düşmeye başladı. Yere çarptıklarında parçalanıyor, içerisindekiler etrafa saçılıyordu. Helikopter geri çekilirken görünmeyen bir mekanizma gri kubbedeki açıklığı kapadı. Etraftaki çocuklar dizildikleri okul duvarından fırlayıp dört bir yana dağılmış paketlere atıldılar. Çocuklar, David’in etrafında erzakları elde etmek için boğuşuyor, birbirlerini tekmeliyor, tırmalıyordu. David, lisenin bu kadar zor olacağını aklının ucundan bile geçirmemişti. 






Yeni bir tur kitabından hepinize merhaba! Kitabı yorumlama sırası bana geldiğine göre böylesine ilginç bir kitabın dedikodusunu yapabiliriz. Sıradışı kurgusuyla sizi şaşırtacak kitaplardan olduğunu söyleyebilirim elbette.
Hikayeyi bir geçmiş bir gelecek şeklinde okuyoruz ve ilk başlarda bu anlam karmaşasına yol açsa da sonradan kurgunun tamamen oturması sağladı ve ben etkileceyici bir girişti. Hikayenin geçmişinde sıradan Amerikan okullarından birini okuyoruz. Ezilen öğrenciler, popülerite problemleri, havalı çocuklar vs. gibi aslında hiç yabancı olmadığımız ögelerle karşılaşıyoruz. Baş kahramanımız David geçmişte oldukça başarılı bir futbol oyuncusu olsa da bazı sebeplerden dolayı popularitesini kaybetmiştir. Ve onun yerine Sam futbol takımının kaptanlığını üstlenmiştir. David'in kız arkadaşından da kaynaklı sebeplerler David ve Sam tuhaf bir sürtüşme halindedirler. Eskiden ezilen bir karakter olan Sam, şimdi acısını diğerlerinden çıkartan, egolu bir yapıya sahiptir.
Gelecekteyse, okul karantina altındadır ve okulda herkes bir takım içindedir. Ancak tahmin edersiniz ki David tek başına takılıyordur. Aslında yanında bir de küçük kardeşi Will vardır. Will epilepsi hastasıdır ve bu yüzden yaşanacak sıkıntıları tahmin edebilirsiniz. David ve Sam'in arasındaki sürtüşme alevli bir biçimde devam etmektedir. Hatta daha kanlı bir halde desem yeri var. Göz oymalardan tutun da, adam öldürmeye kadar gidiyor bunun sonu.
Galiba kitabı iki erkek yazarın yazması, bu kanlı sahnelere yol açmış. Ben başarılı buldum. Goodreads'de çoğu yurtdışı yorumları olumsuz olduğu için beklentimi oldukça düşük tutmuştum. Belki de bunun etkisiyle ortalamanın üstünde bir kitap olduğunu söylemem mümkün. Kitabın sonunu tahmin etmiştim ama yaşanan olaylar cidden akıl almazdı.
Özellikle David önceleri tek başınayken kendine bir takım toplaması bence en iyisiydi. Tabii bir lisede bu kadar sıkıntılı günler geçireceğini kimse tahmin etmez. Resmen ölüm oyunları gibiydi. Serinin devamını da merakla bekliyorum.



1 yorum:

  1. hello dear sir/madam
    I read your blog GKK Blog Turu- Karantina/Lex Thomas-Kitap Yorumufor a long time. That's why you are requested to add this post to our blog in your portal.
    Verify in our blog this blog.professionalmovers.in . We keep sharing your blog with us from time to time.
    thank you

    This is My Blog:- Packers And Movers Hyderabad

    YanıtlaSil